Laatste aanvraagtijdvak subsidie sectoranalyse

Van maandag 5 februari 2024 tot en met vrijdag 29 maart 2024 wordt voor de laatste keer een aanvraagtijdvak opengesteld voor subsidie voor een sectoranalyse binnen de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU). Ook kunt u subsidie aanvragen voor een update van een bestaande sectoranalyse.

Meer informatie over het aanvragen van subsidie voor een sectoranalyse vindt u hier. Voor de subsidieaanvragen worden zoals gebruikelijk (niet verplichte) formats beschikbaar gesteld. Deze zijn te vinden op de website van Uitvoering van Beleid

Sectoranalyse: onderzoek knelpunten rondom duurzame inzetbaarheid

Als u als sector een impuls wilt geven aan de duurzame inzetbaarheid op de werkvloer, dan is de eerste stap het opstellen van een sectoranalyse. Hierin brengt u knelpunten en problematiek rondom duurzame inzetbaarheid en zwaar werk in kaart.

Sectorale samenwerkingsverbanden, die nog niet eerder subsidie voor een sectoranalyse hebben ontvangen, kunnen van 5 februari 9.00 uur tot en met 29 maart 2024 17.00 uur een subsidieaanvraag indienen voor een sectoranalyse. De subsidie is een vast bedrag van €20.000. Het gaat om vaste bedragen; er wordt dus geen eigen bijdrage gevraagd.

Update van sectoranalyse

Het is binnen ditzelfde aanvraagtijdvak ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor een update van een sectoranalyse. Wanneer een samenwerkingsverband in een eerder aanvraagtijdvak subsidie heeft ontvangen om een sectoranalyse te maken, kan die sector de bestaande sectoranalyse van een update voorzien. Hiervoor is een subsidie van een vast bedrag van €10.000 beschikbaar.

De mogelijkheid voor een update van een sectoranalyse wordt aangeboden, omdat sinds het opstellen van de bestaande sectoranalyse nieuwe ontwikkelingen kunnen hebben plaatsgevonden. Deze ontwikkelingen kunnen leiden tot nieuwe inzichten met betrekking tot de sector, waardoor een update van een sectoranalyse wenselijk is.

De update bestaat uit een vernieuwde versie van de sectoranalyse, voorzien van twee extra hoofdstukken. In het eerste extra hoofdstuk dient te worden uitgelegd op welke manier de update is uitgevoerd en welke bronnen hierbij zijn geraadpleegd. In het tweede extra hoofdstuk dienen de verschillen tussen de geüpdatete sectoranalyse en de bestaande sectoranalyse te worden onderbouwd.

Registreer als aanvrager

Heeft u nog geen account? Maak deze dan eerst aan via het Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid. Daarna kunt u zich in het portaal registreren voor het nieuwe aanvraagtijdvak voor sectoranalyses.

U dient een nieuwe registratie in door bij kopje ‘Mijn registraties’ te kiezen voor ‘Nieuwe registratie’. Op het subsidieportaal ziet u binnen vijf werkdagen onder ‘Mijn registraties’ dat u als aanvrager bent geregistreerd. Met een inlognaam en wachtwoord krijgt u direct toegang tot het subsidieaanvraagformulier.

In de Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid vindt u verdere uitleg over het gebruik van het subsidieportaal.