Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU) sectoren

Op 21 januari 2021 is de tijdelijke Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) gepubliceerd die loopt van 2021 t/m 2025. De minister stelt voor de MDIEU 964 miljoen euro beschikbaar gedurende de periode van vijf jaren.

Sectoren kunnen nu subsidie aanvragen voor activiteitenplannen.
Het aanvraagtijdvak staat open tot en met 27 september 2024, 17:00 uur. Let op: dit is het laatste aanvraagtijdvak.
Deze pagina is voor sectoren. Bent u op zoek naar de subsidie voor bedrijven? Klik hier.

Met de maatwerkregeling MDIEU vult het kabinet een van de afspraken in uit het Pensioenakkoord (2019) met de sociale partners, namelijk dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Deze slag moet plaatsvinden op de werkvloer en in de bedrijfscultuur zelf.

Met de MDIEU regeling ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Zij kunnen daarvoor subsidie krijgen. De regeling biedt ook subsidie voor uitkeringen van werkgevers aan werknemers die het niet volhouden tot de AOW-leeftijd en eerder willen stoppen, bijvoorbeeld vanwege de zwaarte van het werk. Voorwaarde is wel dat deze werkgevers tegelijk óók investeren in duurzame inzetbaarheid. Na afloop van de regeling zou duurzame inzetbaarheid een belangrijk en vanzelfsprekend onderdeel moeten zijn van de manier waarop Nederland werkt.

Volg de link voor meer informatie over deze subsidieregeling. Voor verdere informatie omtrent deze regeling en de openstellingen van de tijdvakken adviseren wij u om deze website regelmatig te bezoeken. Onder het kopje nieuws vindt u de meest actuele updates.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen over de subsidieregeling MDIEU ? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.  U kunt dit doen door de link te volgen.