30 oktober Durf, doe, divers on tour: Almere - Utrecht - Almere

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -

Op woensdag 30 oktober richten we ons op werkzoekenden die zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Denk aan jongeren zonder startkwalificatie, statushouders, of oudere werkzoekenden die een carrièreswitch willen maken. De bus tourt langs inspirende initiatieven in Midden-Nederland. Verderop op deze pagina kunt u meer lezen over deze initiatieven. Het programma in het kort:

  • 11:45 uur - Verzamelen op station Almere Centrum
  • 12:00 uur - Vertrek, introductie en kennismaken in de bus
  • 12:45 uur - Halte 1: Queridon (lunch)
  • 14:30 uur - In gesprek met Enspiratie (in de bus naar Almere)
  • 15:15 uur - Halte 2: De Participatiefabriek
  • 16:30 uur - Afsluiting tijdens de busrit naar station Almere Centrum
  • 17.00 uur - Einde

Aanmelden route 2

Queridon

Queridon stoomt met een taalschool en -restaurant mensen met een vluchtelingenachtergrond klaar voor een baan in de horeca. Zij leren Nederlands en volgen tegelijkertijd een werkervaringstraject. Zo kunnen zij goed inburgeren en relevante werkervaring opdoen. Op het menu staan zowel verrassende gerechten van de cursisten als Nederlandse klassiekers. We worden ontvangen op een locatie van The Colour Kitchen. Hier krijgen we een zelfgemaakte lunch en hebben we een panelgesprek.

Enspiratie

De Arnhemse organisatie Enspiratie runt onder meer het project ‘Gat in de Markt’ en de ‘Harrie training’. Met Gat in de Markt zetten zij een community op van ondernemers en onderwijsinstellingen om praktische kennis uit te wisselen over inclusief werknemen. Met de Harrie training worden
werknemers op de werkvloer opgeleid om om te gaan met collega’s met een beperking, waardoor de kans op langdurige plaatsing van werknemers met een beperking wordt vergroot.

De Participatiefabriek

De Participatiefabriek begeleidt werkzoekenden uit Almere met een bijstandsuitkering op weg naar werk. Ze richten zich hoofdzakelijk op 45-plussers en werkzoekenden met een taalachterstand. Het talent van werkzoekenden wordt als uitgangspunt genomen. Bij de Participatiefabriek wordt de leermeester-gezel-werkwijze toegepast: werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gekoppeld aan een leermeester.

Meer over Doe, durf, divers on tour

Op 29, 30 en 31 oktober organiseren we inspiratietours voor klantmanagers en leidinggevenden bij gemeenten. We gaan met een grote bus langs bij mooie, diverse aanpakken en bevlogen mensen die gelijke kansen op de arbeidsmarkt bevorderen. Onderweg ontmoeten we werknemers, werkgevers, klantmanagers en sociaal ondernemers. We bespreken successen en lessen, uitdagingen en oplossingen om mensen sneller en beter op weg te helpen naar een betaalde baan.

Op dinsdag 29 oktober rijdt de bus van Rotterdam naar 's-Hertogenbosch en terug, op donderdag 31 oktober rijden we heen en weer tussen Leeuwarden en Groningen. Meer informatie vindt u via onderstaande links.