31 oktober Durf, doe, divers on tour: Leeuwarden - Groningen - Leeuwarden

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -

Op donderdag 31 oktober richten we ons op werkzoekenden die gediscrimineerd worden om wie ze zijn. Denk aan mensen die tegen vooroordelen aanlopen vanwege hun naam, leeftijd or beperking. De bus tourt langs inspirende initiatieven in Noord-Nederland. Verderop op deze pagina kunt u meer lezen over deze initiatieven. Het programma in het kort:

  • 11:45 uur - Verzamelen in op station Leeuwarden
  • 12:00 uur - Vertrek, introductie, kennismaken en lunch in de bus
  • 13:00 uur - Halte 1: MEE in Groningen
  • 14:30 uur - In gesprek met GenderTalent tijdens de busrit naar Leeuwarden
  • 15:30 uur - Halte 2: Welcome tot he Village in Leeuwarden
  • 16:30 uur - Afsluiting tijdens de busrit naar station Leeuwarden
  • 17.00 uur - Einde

Aanmelden route 3

MEE Groningen

MEE Groningen biedt cliëntondersteuning en begeleiding aan mensen met een beperking, zoals een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme of niet- aangeboren hersenletsel. Ze ondersteunen mensen in hun zelfredzaamheid en het kunnen meedoen in de samenleving. MEE maakt meedoen mogelijk. We gaan in gesprek met deelnemers, begeleiders en werkgevers over de vraag wat cliënten nodig hebben van een klantmanager en werkgever om succesvol aan het werk te gaan.

GenderTalent

GenderTalent biedt re-integratie en loopbaancoaching aan transgender personen. Ze werken samen met vijf gemeenten (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Deventer) om de positie van transgenders op de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit doen ze door een combinatie van coaching, training en jobmatching. We gaan in gesprek met een ambassadeur van GenderTalent, die rolmodel is voor zowel de transgenders als werkgevers.

Welcome to the Village

We krijgen een kijkje in de keuken van dit bijzondere festival dat verschillende projecten heeft ontwikkeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan dagbesteding en werk te helpen. Denk aan statushouders, vrouwen met een traumatisch verleden, ouderen, mindervaliden. We spreken in de loods van het festival met de vrijwilligerscoördinator, deelnemers van de projecten en ondernemers.

Meer over Doe, durf, divers on tour

Op 29, 30 en 31 oktober organiseren we een inspiratietour voor klantmanagers en leidinggevenden bij gemeenten. We gaan met een grote bus langs bij mooie, diverse aanpakken en bevlogen mensen die gelijke kansen op de arbeidsmarkt bevorderen. Onderweg ontmoeten we werknemers, werkgevers, klantmanagers en sociaal ondernemers. We bespreken successen en lessen, uitdagingen en oplossingen om mensen sneller en beter op weg te helpen naar een betaalde baan.

Op dinsdag 29 oktober rijdt de bus van Rotterdam naar 's-Hertogenbosch en terug, op woensdag 30 oktober rijden we heen en weer tussen Almere en Utrecht. Meer informatie vindt u via onderstaande links.