29 oktober Durf, doe, divers on tour: Rotterdam - 's-Hertogenbosch - Rotterdam

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -

Op dinsdag 29 oktober richten we ons op werkzoekenden die worden uitgesloten vanwege een heftig verleden en/of tijdelijke persoonlijke obstakels, zoals schuldenproblematiek, een trauma, strafblad of alleenstaand ouderschap. De bus tourt langs inspirende initiatieven in Zuid-Nederland. Verderop op deze pagina kunt u meer lezen over deze initiatieven. Het programma in het kort:

  • 11:45 uur - Verzamelen op station Rotterdam Centraal
  • 12:00 uur - Vertrek, introductie, kennismaken en lunch in de bus
  • 13:15 uur - Halte 1: Springplank in 's-Hertogenbosch
  • 14:20 uur - In gesprek met CurrentWerkt (in de bus naar Rotterdam)
  • 15:35 uur - Halte 2: Stichting Heilige Boontjes en de Human Library
  • 16:45 uur - Afsluiting in de bus naar station Rotterdam Centraal
  • 17.00 uur - Einde

Aanmelden route 1

Springplank

Springplank is een jonge organisatie in Den Bosch die vanuit werk kansen creƫert. Springplank richt zich op het naar werk begeleiden van mensen zonder woning. Meer dan 65% van de kandidaten stroomt duurzaam uit de uitkering naar een betaalde baan. Veel van de kandidaten worstelen met een combinatie van scheiding, schulden, werkloosheid, verslaving en/of detentie. We gaan in gesprek met deelnemers, begeleiders en werkgevers over de vraag wat werkzoekers nodig hebben van een klantmanager en werkgever om succesvol aan het werk te gaan.

CurrentWerkt

We ontmoeten Hilal Makhoukhi. Hilal heeft CurrentWerkt opgericht: een uitzendbureau voor mensen met een detentieverleden. Dat werk vinden lastig is als je uit de gevangenis komt, weet Hilal als geen ander. Hij zat twee jaar vast wegens drugscriminaliteit en kwam daarna niet aan eenbaan. Ook in zijn omgeving zag hij jongens kampen met werkloosheid. Hij besloot daarom een uitzendbureau te beginnen voor ex-gedetineerden en inmiddels heeft hij al 150 mensen aan een baan geholpen.

Stichting Heilige Boontjes

Stichting Heilige Boontjes is opgericht om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten re-integreren in de maatschappij. Zo leren de jongeren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf. We worden ontvangen bij Heilige Boontjes, waar we meer te weten komen over hun werkzaamheden en vervolgens kennis maken met de Human Library.

De Human Library

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt: bijvoorbeeld een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender of een dakloze. In een open gesprek vertellen ze hun levensverhaal en kan alles gevraagd en besproken worden. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Meer over Doe, durf, divers on tour

Op 29, 30 en 31 oktober organiseren we een inspiratietour voor klantmanagers en leidinggevenden bij gemeenten. We gaan met een grote bus langs bij mooie, diverse aanpakken en bevlogen mensen die gelijke kansen op de arbeidsmarkt bevorderen. Onderweg ontmoeten we werknemers, werkgevers, klantmanagers en sociaal ondernemers. We bespreken successen en lessen, uitdagingen en oplossingen om mensen sneller en beter op weg te helpen naar een betaalde baan.

Op woensdag 30 oktober rijdt de bus van Almere naar Utrecht en terug, op donderdag 31 oktober rijden we heen en weer tussen Leeuwarden en Groningen. Meer informatie vindt u via onderstaande links.