'Tijdvak regeling cofinanciering projecten DWSRA' open

Naar aanleiding van het SER advies ‘Werkloosheid voorkomen, beperken en goed verzekeren’ en de brief ‘Doorstart naar werk’ is op 15 juli het tijdvak geopend voor de‘Tijdelijke regeling cofinanciering projecten dienstverlening werkzoekenden en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt’. De regeling werd op 14 juni gepubliceerd in de Staatscourant.

O&O fondsen, werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties kunnen zelfstandig, dan wel door deel uit te maken van een samenwerkingsverband, subsidie aanvragen voor het stimuleren van dienstverlening aan werkzoekende werknemers en samenwerking tussen sectorale en regionale arbeidsmarktpartijen. Het gaat daarbij het voorkomen van werkloosheid en het bevorderen van de overgang van werk naar werk.

Het eerste aanvraagtijdvak is opengesteld van 15 juli 2016 tot en met 30 september 2016. De subsidie bedraagt 60% over de totale subsidiabele projectkosten. De aangevraagde subsidie dient tenminste € 125.000 en maximaal € 2.000.000 te bedragen.

Subsidiabele activiteiten zijn (1): het bieden van ondersteuning aan werknemers bij ontslag en de aanvraag van een uitkering; de oriëntatie op loopbaanmogelijkheden en scholing ten behoeve van werkzoekende werknemers en aan WW gerechtigden met minder dan zes maanden uitkering, of (2): activiteiten gericht op het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden tussen sectorale en regionale partijen; het uitwisselen van arbeidsmarktinformatie en het ontwikkelen van gezamenlijk arbeidsmarktbeleid op (boven)regionaal niveau. Meer informatie vindt u in de regeling.

Subsidie kan worden aangevraagd met een aanvraagformulier, een activiteitenplan, een begroting en andere verplichte bijlagen. Deze voorbeelddocumenten zijn te vinden op de pagina Uitvoeren en verantwoorden. Tevens is de Leidraad Administratie DWSRA gereed. Kijk voor meer informatie  over deze subsidie op deze website bij Cofinanciering DWSRA.