Stand van zaken aanvragen cofinanciering DWSRA

Voor het eerste aanvraagtijdvak zijn tot 15 augustus 12 aanvragen ingediend. Deze hebben allen betrekking op projecten dienstverlening werkzoekenden. Het totaal van de aangevraagde bedragen overstijgt het voor dit tijdvak beschikbare bedrag voor dit type projecten. De aanvragen betreffen landelijke projecten; een aantal projecten betreft mede bepaalde regio’s. Een deel van de projecten heeft betrekking op alle sectoren, een ander deel richt zich telkens op een bepaalde sector of enkele sectoren.

Heeft het nog zin om aanvragen voor projecten dienstverlening werkzoekenden in te dienen in dit aanvraagtijdvak?

In het eerste aanvraagtijdvak is € 18.750.000 beschikbaar, gelijk verdeeld over projecten dienstverlening werkzoekenden, € 9.375.000, en projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt, € 9.375.000. De tot 15 augustus ingediende aanvragen voor projecten dienstverlening werkzoekenden overstijgen het bedrag dat beschikbaar is voor dit soort projecten. Voor projecten samenwerking en regie arbeidsmarkt is dat tot 15 augustus niet het geval.

Na afloop van het eerste aanvraagtijdvak, dat loopt tot en met 30 september, kan worden besloten tot aanpassing van de verdeling van de bedragen over de twee typen projecten binnen het totale bedrag dat beschikbaar is voor het eerste tijdvak. Herverdeling van de beschikbare gelden over de projecten is nog geenszins zeker en zal pas na afloop van het aanvraagtijdvak beoordeeld worden.

Voor projecten waarvoor in het eerste aanvraagtijdvak geen bedrag beschikbaar is, kan in het tweede aanvraagtijdvak een (nieuwe) aanvraag worden ingediend. De data van het tweede aanvraagtijdvak en de voor beide soorten projecten in dat tijdvak beschikbare bedragen worden nog vastgesteld. Deze zullen op een later moment gepubliceerd worden in de Staatscourant en de website van het Agentschap SZW.