Mogelijkheid van verlenging looptijd van een sectorplan

Naar aanleiding van vragen van hoofdaanvragers van toegekende en nog in te dienen sectorplannen is een wijziging in de Regeling cofinanciering sectorplannen doorgevoerd.

Gebleken is dat de uitvoering van sommige maatregelen in een sectorplan om goede redenen soms meer dan zes maanden opstarttijd kan vergen. Zo kost bijvoorbeeld het inregelen van de administratie en de communicatie over de maatregelen richting de gebruikers tijd. Met een wijziging van zowel de Regeling cofinanciering sectorplannen, als de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015, wordt de mogelijkheid geboden aan elk goedgekeurd sectorplan eenmalig om verlenging te vragen van maximaal zes maanden.

Verlenging uitsluitend op verzoek hoofdaanvrager

Op verzoek van de hoofdaanvrager kan de projectperiode voor uitvoering van de maatregelen binnen een goedgekeurd sectorplan met maximaal zes maanden worden verlengd na datum van de subsidiebeschikking. Maatregelen kunnen voor maximaal 24 maanden worden gesubsidieerd, binnen een periode tot en met 30 maanden na datum van de subsidiebeschikking.

Een verzoek voor verlenging kan worden gedaan vanaf het moment dat de tussentijdse voortgangsrapportage (na 1 jaar) bij het Agentschap SZW moet worden ingediend en nog voordat 24 maanden zijn verstreken. Dit biedt ruimte om met bepaalde maatregelen binnen een sectorplan direct te starten, terwijl andere maatregelen op een later moment binnen de periode van zes maanden kunnen starten.

Let op

Een op verzoek verlengde projectperiode van 30 maanden wordt altijd gerekend vanaf de datum van subsidiebeschikking en dus niet vanaf de startdatum van uw sectorplan.

Wat betekent dit voor BBL trajecten?

Voor de cofinanciering van BBL-trajecten heeft deze regelwijziging geen effect, omdat de regeling voor deze trajecten al ruimere mogelijkheden kent.

BBL trajecten moeten zijn gestart binnen 12 maanden na datum van subsidiebeschikking en kunnen maximaal 24 maanden worden gesubsidieerd binnen een periode tot en met 36 maanden na datum van subsidiebeschikking.