Cofinanciering sectorplannen: vragen en antwoorden accountantsbijeenkomsten

Het Agentschap SZW organiseerde in september vier bijeenkomsten voor de projectleiders en betrokken accountants van de 1e en 2e tranche sectorplannen.

Tijdens deze bijeenkomsten is kort stilgestaan bij het doel en de mogelijkheden van de Regeling Cofinanciering Sectorplannen; de rolverdeling tussen het Agentschap SZW, de aanvrager en de externe accountant. Ook zijn de diverse rapportagemomenten aan de orde gekomen.

Daarnaast is dieper ingegaan op de geldende kaders waarbinnen de activiteiten van een sectorplan moeten plaatsvinden. Mogelijkheden voor het uitvoeren van activiteiten onder hoofdstuk 4 en hoofdstuk 3 van de Regeling zijn besproken, alsmede de beschikking subsidieverlening en daarbij geldende verplichtingen en voorwaarden.

Tevens zijn de leidraad ten aanzien van de AO/IC (waarop het comply or explain principe van toepassing is) en het geldende controle protocol besproken.

Het tweede deel van de bijeenkomst stond in het teken van de AO/IC. Hierin werd dieper ingegaan op de verantwoording van diverse onderwerpen zoals deelnemersadministratie, subsidiabele kosten, BBL, marktconformiteit, BTW, overhead en overige onderwerpen ten aanzien van de AO/IC.

Rechts onder Documenten staat een overzicht van de vragen en antwoorden en besproken onderwerpen van alle vier bijeenkomsten.