Controleprotocol Cofinanciering sectorplannen beschikbaar

Het controleprotocol geeft aanwijzingen voor en een toelichting op de door de accountants uit te voeren controlewerkzaamheden voor de Regeling cofinanciering sectorplannen. Het controleprotocol bevat twee bijlagen: een format voor de controleverklaring en een voor het rapport van bevindingen.

Het controleprotocol dient te worden gelezen in samenhang met de leidraad voor het voeren van de administratie, de Leidraad Regeling cofinanciering sectorplannen Projectadministratie van oktober 2013.

Om toezicht op de juiste besteding en verantwoording van subsidiegelden voor deze regeling uit te kunnen voeren, dient het financiƫle deel van de verantwoording voorzien te zijn van een controleverklaring van een accountant. Deze controleverklaring moet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zekerheid geven over de juistheid en rechtmatigheid van de gedeclareerde kosten van een sectorplan waarvoor subsidie is verleend.

De hoofdaanvrager wordt geacht bij aanvang van het project kennis te hebben genomen van het protocol en de daarin vermelde verplichtingen.