Duurzame inzetbaarheid bedrijven

Gezond en gemotiveerd kunnen werken tot aan je pensioen. Dat wil toch iedereen? Bedrijven kunnen vanaf september 2023 subsidie aanvragen om de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers te vergroten.

Duurzame inzetbaarheidssubsidie voor bedrijven

Duurzame inzetbaarheidssubsidie voor bedrijven

SZW heeft de conceptregels voor de subsidie bekendgemaakt op www.internetconsultatie.nl. Bedrijven konden hier tot en met 20 maart 2023 op reageren. Op dit moment nemen wij alle binnengekomen reacties en suggesties door.

Begin mei wordt de subsidieregeling definitief en vindt u op deze pagina’s alle informatie over het aanvragen van de subsidie.

Leeswijzer

Meer weten over de subsidie voor duurzame inzetbaarheid? Op deze pagina vindt u op hoofdlijnen voor welke plannen en hoe u vanaf september subsidie kunt aanvragen.

  • Arbeidsorganisaties zoals een bedrijf of een stichting kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werkenden vergroten.
  • Aanvraagtijdvak subsidie bedrijven: van september tot en met november 2023.
  • Minimaal aan te vragen subsidiebedrag: 75.000 euro.
  • 50% subsidie voor duurzame inzetbaarheid; 25% subsidie voor eerder stoppen met werken.
  • Reageren op de concept regels kan tot en met 20 maart 2023.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen over Duurzame inzetbaarheid bedrijven? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief. U kunt dit doen door de link te volgen.