Duurzame inzetbaarheid bedrijven (MDIEU)

Gezond werkend je pensioen halen: dat wil toch iedereen? Toch lukt dat nog niet altijd. Daarom is er tijdelijk de subsidie Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven.

Deze pagina is voor bedrijven. Bent u op zoek naar de subsidie voor sectoren? Klik hier.

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Daarnaast kan de subsidie worden ingezet om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen met werken. 

Subsidieaanvragen kunnen alleen in een aanvraagtijdvak worden ingediend. De eerstvolgende, en laatste, mogelijkheid om subsidie aan te vragen is in het aanvraagtijdvak september 2024.

Belangrijkste onderdelen van de subsidie

  • Arbeidsorganisaties, zoals bedrijven en stichtingen, kunnen subsidie aanvragen voor projecten die de duurzame inzetbaarheid van hun werkenden vergroten.
  • Minimaal aan te vragen subsidiebedrag: 75.000 euro.
  • Aanvraag indienen tussen 2 september 9.00 uur en 27 september 17.00 uur.
  • Beschikbaar budget: 100 miljoen euro.
  • 50% subsidie voor duurzame inzetbaarheid; 25% subsidie voor eerder stoppen met werken en 5.000 euro voor de bedrijfsanalyse.

Download hier de flyer Subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen over de subsidie Duurzame inzetbaarheid bedrijven? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.  U kunt dit doen door de link te volgen.