Siemens Academy

Siemens gelooft in het motto ‘een leven lang leren’ en stimuleert medewerkers zich te blijven ontwikkelen. Het bedrijf biedt een breed opleidingsaanbod aan. Europeees Sociaal Fonds (ESF) betaalt mee.

Details

Projectnaam: 'Siemens Academy vak- en competentieontwikkeling'
Projectaanvrager: Stichting A+O in de Metalektro
Looptijd project: 1 mei 2009 - 30 april 2010
Subsidiebedrag: €55.761,-
Project maakt onderdeel uit van: ESF

Doel van het project

227 medewerkers van Siemens Academy hebben uiteenlopende trainingen gevolgd, variërend van traditionele opleidingen om vakkennis en gedragsvaardigheden te ontwikkelen en gerichte trainingen op gebied van bijvoorbeeld competentiemanagement en ondernemerschap.
Siemens Academy is van mening dat je nooit bent uitgeleerd en houdt zich in de volle breedte bezig met de ontwikkeling van een uitgebalanceerd trainingsaanbod voor haar werknemers. Het bedrijf streeft daarbij naar een ‘perfect fit’ tussen individuele ambities en bestaande en toekomstige functies.

Resultaat van het project

Met behulp van ESF heeft Siemens haar medewerkers opleidingen aangeboden en de kans gegeven hun competenties optimaal te ontwikkelen. Daarbij is gekeken hoe medewerkers het beste kunnen worden ondersteund bij hun keuze voor een geschikte opleiding. Alles in belang van zowel medewerkers als organisatie.