Duurzaam ondernemerschap bloemendetailhandel

Stichting Branchebureau Bloemendetailhandel (SBB) wil duurzaam ondernemerschap bij de bloemisten bevorderen, om zo te komen tot bloeiende ondernemingen, waar ook oudere werknemers vitaal kunnen blijven werken. Hiervoor werd het project Duurzaam Ondernemerschap Bloemendetailhandel in het leven geroepen.

Over het project

Projectnaam: ‘Duurzaam Ondernemerschap Bloemendetailhandel’
Projectaanvrager: Stichting Branchebureau Bloemendetailhandel (SBB)
Looptijd project: 2 januari 2013 – 31 oktober 2013
Subsidiebedrag: € 160.000
Project maakt onderdeel uit van: EFS Actie E: Sociale Innovatie, Duurzame Inzetbaarheid Sectoren

Doel van het project

Naast inhoudelijke kennis van bloemen, planten, potten en vazen moeten bloemistenondernemers ook verstand hebben van bedrijfskundige en organisatorische aspecten. Bovendien schiet in deze branche de inzetbaarheid van de werknemers vaak tekort. Doel van het project Duurzaam Ondernemerschap Bloemendetailhandel is om deze tekorten onder de aandacht te brengen. Stichting Branchebureau Bloemendetailhandel (SBB) signaleert de behoefte aan voorlichting op bedrijfsmatige vaardigheden bij bloemisten.

Resultaat van het project

Mede door ESF-subsidie zijn externe adviseurs in staat om voorlichtingsmedia te ontwikkelen, business club bijeenkomsten te organiseren, maar ook persoonlijke ondernemersvoorlichting te geven. Op deze manier wil SBB duurzaam ondernemerschap bij de bloemisten bevorderen, om zo te komen tot levensvatbare en langlopende ondernemingen, waar ook oudere werknemers vitaal kunnen blijven werken.