Aanvragen

Op deze pagina vindt u het aanvraagproces van de Subsidieregeling ontwikkeladvies praktisch opgeleiden.

Eerste fase: Subsidieaanvraag

Wanneer u de subsidieaanvraag wilt indienen, moet u zich registreren op het Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid als aanvrager voor de Subsidieregeling ontwikkeladvies praktisch opgeleiden.

Een nieuwe registratie kunt u indienen in de tab ‘Mijn registraties’ door te kiezen voor ‘Nieuwe registratie’. Volg hier vervolgens de aanwijzingen op en verstuur de nieuwe registratie.

Met uw inlognaam en wachtwoord krijgt u direct toegang tot het subsidieaanvraagformulier.

Heeft u nog geen account?

Dan maakt u een account aan via Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid. Met dit account kunt u meteen een verzoek indienen om als aanvrager geregistreerd te worden. In het digitale aanvraagportaal kunt u vervolgens binnen vijf werkdagen onder ‘Mijn registraties’ zien of u als aanvrager bent geregistreerd.

In de Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid vindt u een introductie op het subsidieportaal. De handleiding bevat screenshots met korte toelichtingen.

Wanneer kan ik een subsidie aanvragen?

De subsidie kan na het afronden van een ontwikkeladviestraject worden aangevraagd. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend van 2 oktober 2023, 09.00 uur tot en met 18 december 2023, 17.00 uur. Buiten deze periode is het niet mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Voor het aanvragen van de subsidie gelden een aantal eisen uit de subsidieregeling, welke u kunt vinden op de pagina “Overzicht aanvraagcriteria”.

Uitvoering Van Beleid heeft 13 weken om uw ingediende subsidieaanvraag te beoordelen. In de praktijk ontvangt u meestal eerder een beslissing, waarna de toegekende subsidie wordt uitbetaald.

Tweede fase: controle na vaststelling

Nadat de subsidie is uitbetaald, kan Uitvoering Van Beleid een (risico gerichte) controle doen om te bepalen of het ontwikkeladviestraject daadwerkelijk is uitgevoerd. Daarbij wordt gekeken of het traject voldoet aan de voorwaarden van de Subsidieregeling ontwikkeladvies praktisch opgeleiden.