'MEE Groningen, hen kon ik vertrouwen’

GRONINGEN – Jeffrey (28) bewoog zich lange tijd als een schim door onze samenleving. Hij had geen vaste verblijfplaats, geen uitkering, geen identiteitsbewijs. “Ik bestond niet.” Maar inmiddels is dat veranderd. Dankzij zijn eigen veerkracht en wil om te veranderen. En met hulp van het specialistisch casemanagement van MEE Groningen.

Toen zijn stiefvader overleed, ging het in rap tempo mis. Jeffrey nam aanvankelijk de rol aan van ‘de man in huis’. Iets waar hij uiteindelijk stuk op liep, met verregaande gevolgen: hij werd dakloos en verdween van de radar.
 
Via zijn moeder kwam hij uiteindelijk met MEE Groningen in contact; een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt op alle levensgebieden, zodat ze kunnen meedoen aan de samenleving. Sindsdien ging het snel bergopwaarts. Jeffrey: “Ik kreeg bij MEE een vaste contactpersoon die met mij een heel concreet stappenplan maakte. Wat moet als eerste en wat kan later? Dat had ik nodig. Ik heb dat plan met haar hulp stapje voor stapje uitgevoerd, en dat is heel goed uitgepakt. Zo goed dat ik nu zelfs een vaste baan heb, en binnenkort ga trouwen.” 
 
Wat voor hem het verschil heeft gemaakt? Jeffrey: “Dat was het vertrouwen dat ik van mijn begeleider kreeg. Het maakte dat ik me veilig voelde. Zij was iemand tegen wie ik alles kon vertellen. Ik wist: Die kan ik vertrouwen.” 
 
*Jeffrey is een fingeerde naam
 

Bustour dag 3
Beeld: ©. / Bart Maat