Het gat in de markt: Een community voor inclusief ondernemen

ARNHEM - Wat hebben werkgevers nodig om inclusief te ondernemen? Een platform, denkt Jaap Berends van het Arnhemse Enspiratie, een organisatie die gespecialiseerd is in sociaal ondernemen. Een digitale plek waar zij leren van goede voorbeelden en kennis kunnen delen.

Wat zijn positieve ervaringen op het gebied van inclusief ondernemen? Wat werkt goed, wat minder goed. Maar ook: wat zijn relevante onderzoeken? En hoe zijn de ervaringen op de werkvloer?
Met het project 'Het gat in de markt' zet de Arnhemse organisatie Enspiratie een community op. Daarin kunnen ondernemers en onderwijsinstellingen praktische kennis uitwisselen. “De arbeidsrelatie tussen werkgevers en werknemers (met een afstand tot de arbeidsmarkt) kan hierdoor verduurzamen”, denkt Jaap Berends.

 
Het project is een samenwerking met het Werkbedrijf Midden-Gelderland, de provincie Gelderland en het Instituut GAK. Berends: “Veel van de kennis over inclusief ondernemen is verspreid. Wij willen dat bij elkaar brengen, op één digitale plek. Natuurlijk is het beter om fysiek met elkaar in gesprek te gaan, maar zie dat maar eens te organiseren. Dat moet lokaal gebeuren. We willen met dit digitale kanaal een alternatief bieden. Waar werkgevers en werknemers peer to peer vragen aan elkaar stellen en volgende stappen zetten.”

Meer weten? Kijk dan hier

Beeld: ©.