Amsterdamse aanpak statushouders wint ESF-Award 2018

Vijf ESF-projecten streden woensdag 7 november om de felbegeerde ESF-Award 2018 tijdens het jaarlijkse ESF-event, georganiseerd door Uitvoering Van Beleid en het Evenementenbureau van SZW. Staatssecretaris Tamara van Ark reikte de ESF-Award uit aan de winnaar van 2018, de Gemeente Amsterdam met de Amsterdamse aanpak statushouders.

De vakjury werd het niet makkelijk gemaakt. De vijf ESF-promotiefilmpjes die de finale van de ESF-Award haalden, vormen bij elkaar een mooie mix van thema’s waarvoor het Europees Sociaal Fonds zich inzet. Ieder project hield een sterke pitch, waarin de resultaten en betekenis van het Europees Sociaal Fonds voor de deelnemers en de projecten goed zichtbaar werden.

Amsterdam geeft statushouders, vluchtelingen met een asielstatus, zo snel mogelijk een plek in de maatschappij. De nadruk ligt hierbij op intensieve begeleiding naar werk of opleiding, samen met inburgering. De vakjury prees de gemeente Amsterdam voor het werken met ervaringsdeskundigen, de resultaatgerichte aanpak en de persoonlijke benadering bij de begeleiding van statushouders.

Sfeervol ESF-event

Hartverwarmend, inspirerend, uitdagend en leerzaam. Enkele reacties van deelnemers aan het ESF-event, dat plaatsvond in de Glazen Zaal in Den Haag.

Andriana Sukova, plaatsvervangend DG Employment, Social Affairs and Inclusion, complimenteerde Nederland namens de Europese Commissie voor de wijze waarop Nederland ESF uitvoert en de vele mooie voorbeelden waarin ESF het verschil maakt voor die mensen die net dat steuntje extra nodig hebben om te kunnen meedoen op de arbeidsmarkt.

Documentairemaakster en journaliste Fidan Ekiz hield een persoonlijk, positief, hoopvol familieverhaal, waarin velen zich herkenden.

Een sfeerimpressie van het ESF-event is te bekijken op het YouTubekanaal van Uitvoering Van Beleid: https://youtu.be/FpVDMZyt_zs

Daar vind je ook het winnende promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch v=jGfM1i6j6x0. Alle filmpjes terugkijken? Bezoek het YouTubkekanaal van Uitvoering Van Beleid: https://www.youtube.com/channel/UCyItWfGquqEfUiGIqDRjuHw

Op de Facebookpagina van Uitvoering Van Beleid is een foto-album van het event te bekijken: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1041794809325907&type=1&l=1e91aff47d

Amsterdamse aanpak statushouders wint ESF-Award 2018