ESF en gelijke kansen

Binnen de programmaperiode 2014-2020 wordt actief aandacht besteed aan gelijke kansen en non-discriminatie voor gemeenten in arbeidsmarktregio’s. Alle gemeenten in Nederland maken deel uit van een arbeidsmarktregio. In de arbeidsmarktregio’s wordt het grootste deel van het ESF-programma - actieve inclusie – uitgevoerd.  

Wat is geweest: Bustour en trainingen

In mei is een bustour georganiseerd langs verschillende organistaties, zoals sociale ondernemingen, een ROC en maatschappelijke organisaties onder de noemer ‘Durf, doe, divers’. Met ervaringsdeskundigen, professionals vanuit arbeidsmarktregio’s, werkgevers en beleidsmakers werden inspirerende projecten bezocht en is gesproken over diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt. De bus reed op drie afzonderlijke dagen door Noord-, Midden- en Zuid-Nederland.

Tijdens de Durf, Doe, Divers-trainingen in juni gingen we samen met werkgevers, ervaringsdeskundigen en de experts van Artikel 1 en Seba Cultuurmanagement in op de vraag hoe je werkgevers kunt overtuigen van de meerwaarde van diversiteit op de werkvloer en hoe je de onderwerpen diversiteit en inclusie kunt aansnijden.

De resultaten van de bustour en de trainingen zijn te vinden op www.durfdoedivers.nl

Waar staan we nu: meer focus op klantmanagers

Van 2014 tot juni 2018 hebben wij vooral aandacht besteed aan bewustwording bij betrokkenen bij het Europees Sociaal Fonds. In de aankomende periode - vanaf november – willen wij nadrukkelijk de klantmanagers bereiken. Deze doelgroep is er immers voor verantwoordelijk de match te maken tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (waaronder ESF-deelnemers) en werkgevers. Zij komen in hun dagelijkse praktijk bewust of onbewust voorbeelden tegen van situatie waarin geen sprake is van gelijke kansen en non-discriminatie. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen. Hieronder valt de inschakeling van een extern bureau dat Uitvoering Van Beleid (voormalig Agentschap SZW) ondersteunt bij de organisatie van de activiteiten.

Wat komt er aan: Vanaf november nieuwe activiteiten

De inhoud van de nieuwe activiteiten is nog niet bekend. Deze bepalen wij in overleg met het externe bureau. Wij houden u hiervan op de hoogte via de nieuwsbrief en www.durfdoedivers.nl

gknd