Kennisbijeenkomsten voor Arbeidsmarktregio's

Diverse arbeidsmarktregio’s (AMR) hebben aangegeven vaker in contact te willen treden met het Agentschap SZW met als doel het delen van kennis, het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van knelpunten en vragen. Om aan deze wens te voldoen is het Agentschap SZW in september begonnen met het houden van kennisbijeenkomsten.

Iedere AMR kan tenminste twee keer per jaar aanwezig zijn bij een kennisbijeenkomst. In een steeds wisselende samenstelling ontmoeten vertegenwoordigers van de arbeidsmarktregio’s en vertegenwoordigers vanuit Agentschap SZW elkaar en bespreken inhoudelijke thema’s en vragen die leven. Voorafgaand aan ieder overleg worden de uitgenodigde arbeidsmarktregio’s om input en agendapunten gevraagd.

Inmiddels zijn de eerste drie bijeenkomsten achter de rug. Daarbij valt op dat er nog beperkt gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid om kennis uit te wisselen.
De AMR’s die de bijeenkomsten hebben bijgewoond stellen vele inhoudelijke vragen en vertellen uitgebreid over hun ervaringen. De verslagen van deze bijeenkomsten staan op de website www.agentschapszw.nl.

Het Agentschap SZW zal in februari de ervaringen van de kennisbijeenkomsten tot en met februari 2016 evalueren. Deze bijeenkomsten moeten een toegevoegde waarde zijn voor de AMR’s en voorzien in hun behoefte.