Jongerenproject Weener XL winnaar ESF award 2015

Op 26 november jl. vond tijdens het ESF event de uitreiking van de ESF award plaats. Van de zes genomineerden heeft de jury een winnaar gekozen.

Nieuwsbrief 3 2015 Jongerenproject Weener XL

Jongeren die maar moeilijk een opleiding af kunnen ronden, blijken van grote meerwaarde voor werkgevers. Als ze elkaar goed leren kennen, groeit het vertrouwen al snel. Dat laat het Bossche project Weener XL Werk en Inkomen zien. Dit project, waarbij kwetsbare jongeren ervaring op kunnen doen bij werkgevers, won op 26 november jl. de ESF award.

Jury ESF award

Volgens de jury is de combinatie tussen een praktijkgerichte opleiding, directe betrokkenheid van werkgevers en vooral de creatieve manier van solliciteren is heel sterk. Op die manier komen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bij werkgevers over het voetlicht. De samenwerking leidt tot kansen voor kwetsbare jongeren.Daarom kwam Weener XL als winnaar van de ESF award uit de bus. Het jongerenproject was een van de zes genomineerden die uit een Facebookwedstrijd naar boven kwamen drijven uit maar liefst 22 inzendingen. Volgens de jury waren het stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van hoge kwaliteit. In totaal zijn er meer dan 4.000 stemmen op de inzendingen uitgebracht.