Gelijke behandeling en non-discriminatie: Inventarisatie projectactiviteiten ESF 2014-2020

Projecten in de nieuwe programmaperiode ESF 2014-2020 hebben tot doel het bevorderen van actieve inclusie, door het vergroten van mogelijkheden tot participatie op de arbeidsmarkt. Gelijkwaardige arbeidsparticipatie is niet voor alle categorieën werkzoekenden in gelijke mate verzekerd en niet iedereen heeft dezelfde kansen op de arbeidsmarkt. Door aandacht te schenken aan gelijke kansen en non-discriminatie in ESF-projecten kan actieve inclusie op de arbeidsmarkt voor meer mensen gerealiseerd worden.

Inventarisatie goede voorbeelden

Hoe heeft u gelijke kansen en non-discriminatie aangepakt in uw ESF-project? Wat wilt u bereiken? VanDoorneHuiskes zal in de maand maart inventariseren op welke wijze gemeenten en scholen dit hebben aangepakt in hun ESF-project. Door kennis en ervaring op het gebied van gelijke kansen en non-discriminatie te delen kunnen gemeenten en scholen van elkaar leren en elkaar inspireren. Daarom vraagt het Agentschap SZW u om goede voorbeelden van projectactiviteiten van gemeenten én van PRO/VSO scholen op het gebied van gelijke kansen en non-discriminatie in te sturen. Maakt u daarbij gebruik van het formulier, dat u kunt invullen en verzenden via de link

Meer informatie

Meer informatie over het bevorderen van gelijke behandeling en non-discriminatie in ESF-projecten vindt u in de toolkit gemeenten onder actieve inclusie ESF 2014-2020 op www.agentschapszw.nl Voor meer informatie kunt u ook bellen naar het Agentschap SZW 070 315 2000.

Heeft uw vragen over het inzenden van informatie over uw projectactiviteiten bel dan 030 7991166 of mail wilma.henderikse@vandoornehuiskes.eu.