De klant centraal: accounthouders bij het Agentschap SZW

Klankbord, sparringpartner, vraagbaak of aanspreekpunt: enkele karakteriseringen van de accounthouder van het Agentschap SZW waar iedere arbeidsmarktregio (centrumgemeente) mee te maken krijgt.

Nieuwsbrief ESF 1 2014 accounthouders Reyhan Cephe, Robert de Boer, Stephan Niemeijer, Dick Keijzer, Mauriel van As en Chéryn Liong-A-Kong gezellig rond een tafeltje

Het aanvraagproces wordt anders ingericht: sterker dan voorheen faciliteert het Agentschap SZW de aanvrager bij het indienen van een optimale subsidieaanvraag en de uitvoering van projecten. Dit moet leiden tot succesvolle projecten met een goede projectadministratie met een hoge realisatie.

De accounthouder is het eerste aanspreekpunt voor de aanvrager (de centrumgemeente). Denkt onder andere mee bij het opstellen van de projectaanvraag, de samenwerking tussen PrO/VSO scholen en regiogemeenten en is aanwezig bij auditcontroles.

Hoe zien de accounthouders hun rol?

Reyhan Cephe: “Mijn credo is streven naar overrealisatie We hebben de afgelopen periode gemerkt dat het lastig was om de afgegeven beschikking volledig te benutten. Veel projecten hadden een fors onderrealisatie. Gezamenlijk met arbeidsmarktregio's streef ik naar een volledige realisatie van de afgegeven beschikking.”

Robert de Boer: “Samen sterker! Zowel het Agentschap SZW als de Arbeidsmarktregio’s streven naar hetzelfde doel: een succesvol ESF project. Natuurlijk wel binnen het kader van de regelgeving.”

Stephan Niemeijer: “Ik zie het als een mooie uitdaging om met gemeenten op te trekken en hen vanuit onze rol te faciliteren zodat zij succesvolle ESF projecten kunnen uitvoeren”.

Dick Keijzer: “Ik bemerk bij de centrumgemeentes veel vragen en grote behoefte aan goede en bestendige samenwerking. We trekken graag samen met ze op, ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid. En dan zeg ik: niet origineel, maar wel zeer toepasselijk: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”.

Mauriel van As: “Geen woorden maar daden, samen gaan we voor succesvolle projecten.”

Chéryn Liong-A-Kong: “Het Agentschap SZW en de arbeidsmarktregio’s hebben een gezamenlijk doel: de arbeidsparticipatie verhogen. Door samen te werken, ieder vanuit zijn rol en verantwoordelijkheid, bereiken wij dit doel. Men zegt wel eens: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Daar geloof ik in!”