ESF 2014-2020

Momenteel wordt in in Europees en nationaal verband gewerkt aan de nieuwe programmaperiode voor ESF.

  • 27 juni jl organiseerde het Agentschap SZW een informatiebijeenkomst voor arbeidsmarktregio's en centrumgemeenten over de nieuwe programmaperiode. Alle presentaties en het document vragen en antwoorden vindt u online rechts op deze pagina onder Zie ook.
  • 12 juli jl. legde staatssecretaris Klijnsma haar keuzes over de inzet van ESF in de nieuwe programmaperiode voor aan de Tweede Kamer. U vindt de kamerbrief met bijlage rechts op deze pagina onder Externe links. Het AO (Algemeen Overleg) over deze brief staat gepland voor 13 november a.s.
  • In vervolg op de informatiebijeenkomst van 27 juni jl, organiseert het Agentschap SZW enkele regionale informatiebijeenkomsten rond de nieuwe ESF-programmaperiode voor centrumgemeenten van de arbeidsmarktregio's. Globaal komt aan de orde: de stand van zaken rond beleid en regelgeving; bespreken van de activiteiten die de centrumgemeenten in de nieuwe periode in een project zouden willen opnemen. Ook de relatie centrumgemeente, overige gemeenten in de regio en de rol van het Agentschap SZW komt aan de orde.