ESF Age Network

2012 was het Europese Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen generaties. De noodzaak om langer, gezond en productief te kunnen doorwerken is nog nooit zo groot geweest. Zeker nu overal in Europa de pensioenleeftijd wordt verhoogd.

Nieuwsbrief 1 2013 Banner van de Europese Unie

Het ESF Age Network heeft de afgelopen drie jaar kennis over effectieve aanpakken ontsloten voor beleidsmakers en uitvoerders van het Europees Sociaal Fonds, op het gebied van:

· het wegnemen van belemmeringen in de praktijken van werkgevers en van diensten voor arbeidsvoorziening, om de kansen om een baan te vinden en de mobiliteit van ouderen op de arbeidsmarkt te bevorderen en

· het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers van alle leeftijden.

De ontwerp regelgeving van de Europese Commissie over het ESF in de periode 2014-2020 biedt meer concrete aanknopingspunten dan voorheen voor dergelijke investeringen,

Over het netwerk

Het ESF Age Netwerk is een netwerk van vertegenwoordigers van ministeries en ESF agentschappen van 9 lidstaten en 6 regio’s onder voorzitterschap van het Nederlandse ministerie van SZW.
Met subsidie van de Europese Commissie heeft het ESFAge Network een schat aan informatie beschikbaar gesteld. Niet alleen voor beleidmakers en uitvoerders van ministeries en ESF Agentschappen in de verschillende lidstaten, maar ook voor een breder publiek van organisaties of individuen die betrokken zijn bij deze maatregelen.

Verder lezen

Bezoek de website van het netwerk voor alle informatie: www.esfage.eu
U vindt er onder meer:

  • Een inventaris van beoordeelde programma's, projecten en instrumenten, doorzoekbaar per land en thema.
  • Een lijst van deskundige sprekers en organisaties in Europa
  • De Good Practice Guide. Deze gids geeft praktische aanwijzingen, tips en inspirerende praktijkvoorbeelden voor het schrijven van ESF- operationele programma's voor de periode 2014-2020, voor het ontwikkelen en voor het beoordelen van programma- en projectvoorstellen.
  • In het tekenfilmpje ‘Did You Know’ kunt u, een aantal verrassende feiten zien over demografische ontwikkelingen en stereotypen en de urgentie om maatregelen te nemen. Het fimpje is ook op YouTube te zien.