Laatste aanvraagtijdvakken voor sectoranalyse en activiteitenplan

Sectoren kunnen ook in het nieuwe jaar aan de slag met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werkenden in hun sector. In 2024 openen de laatste aanvraagtijdvakken. Van maandag 5 februari tot en met vrijdag 29 maart 2024 kunnen sectoren subsidie aanvragen voor het uitvoeren van sectoranalyses of updates daarvan. Van 2 april tot en met 27 september 2024 kan er weer subsidie worden aangevraagd voor activiteitenplannen.

De eerste stap in het aanvragen van subsidie is het opstellen van een sectoranalyse. Hierin worden de knelpunten en problematiek rondom duurzame inzetbaarheid binnen de sector in kaart gebracht. Vanaf 5 februari 2024 kunt u weer subsidie aanvragen voor het opstellen van een sectoranalyse. Hiervoor kunt u een bedrag van 20.000 euro ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om een update te maken van een eerdere sectoranalyse. Hiervoor is 10.000 euro beschikbaar. Ook dit bedrag kunt u vanaf 5 februari 2024 tot en met 29 maart 2024 aanvragen. De sectoranalyse  is een verplicht onderdeel van een subsidieaanvraag voor een activiteitenplan, maar mag ook zonder subsidie worden gemaakt. 

Meer informatie over het aanvragen van subsidie voor een sectoranalyse vindt u hier

Na de sectoranalyse kunt u aan de slag met activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en zwaar werk. Voor het uitvoeren van het activiteitenplan kunt u van 2 april tot en met 27 september 2024 subsidie aanvragen. 

Meer informatie over het aanvragen van subsidie voor een activiteitenplan vindt u hier.

Let op! Dit is de laatste mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een nieuwe sectoranalyse, een update van een bestaande sectoranalyse en een activiteitenplan.
 

Vragen? Neem contact op met de helpdesk

Heeft u vragen over de MDIEU-regeling of komt u er niet uit met uw subsidieaanvraag? Neem dan contact op met de helpdesk, deze is tijdens kantooruren bereikbaar via 070-315 2355 en via de mail: postbus.MDI-EU@minszw.nl.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom duurzame inzetbaarheid. Abonneren kan door een e-mail te sturen naar: beleidsteammdieu@minszw.nl.