Extra impuls voor duurzame inzetbaarheid: nu ook subsidie voor bedrijven

Vanaf vandaag kunnen bedrijven subsidie aanvragen om aan de slag te gaan met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van hun mensen. Door bijvoorbeeld te investeren in de juiste arbeidsomstandigheden, vitaliteit, bewustwording en eigen regie op de loopbaan wordt de duurzame inzetbaarheid vergroot. Zo streven we naar gezond, vitaal en productief werken. Nu en in de toekomst. 

Kalender 415x177

Subsidie in het kort

Er is dit jaar 82,5 miljoen euro beschikbaar voor projecten van bedrijven. De projecten moeten zich richten op één of meerdere van de volgende thema’s:

  • Gezond, veilig en vitaal werken;
  • Goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap;
  • Een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit;
  • Bewustwording en eigen regie van werkenden op hun loopbaan.

Meer informatie over de subsidie vindt u hier.

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden? Lees dan de flyer.

De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 30 november 2023. Interesse in de subsidie, maar niet genoeg tijd om in deze ronde een aanvraag in te dienen? Geen zorgen: in 2024 zal er opnieuw een tijdvak opengaan. Wanneer dat precies is, wordt later dit jaar bekend gemaakt. 

Sectoren al eerder aan de slag gegaan

Eerder zijn al projecten op sectoraal niveau van start gegaan. Meer informatie daarover vindt u op deze pagina. Ook sectoren kunnen de komende maanden weer subsidie aanvragen. 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de subsidie voor duurzame inzetbaarheid voor bedrijven? U kunt zich via deze pagina aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.