ESF-Award 2020: 10 winnaars ESF-promotiefilmpje bekend.

De vakjury van de ESF-Award 2020 maakt bekend welke tien projecten een ESF-promotiefilmpje krijgen waarop in oktober kan worden gestemd.

De tien beste pitches

De vakjury beoordeelde dit jaar 17 pitches. Deze pitches vormen een mix van de thema's waarvoor het Europees Sociaal Fonds zich inzet. Projecten kregen twee maanden de tijd om hun beste project uit de ESF-programmaperiode 2014- 2020 in te zenden.

De vakjury keek kritisch naar wie de beste, meest onderscheidende pitch had geschreven, maar ook naar hoe de subsidie van het Europees Sociaal Fonds het verschil maakte voor de projecten en de ESF-deelnemer in het bijzonder.

De vakjury lette met name op enthousiasme, motivatie, resultaten en op welke wijze de doelstellingen van het project zijn of worden gerealiseerd. Maar ook naar de maatschappelijke meerwaarde, het innovatieve karakter van het project en in hoeverre anderen kunnen leren van het ESF-project.

De vakjury koos de volgende 10 projecten (in willekeurige volgorde):

Organisatie

Opgegeven projectnaam

Van der Hulst Bouwbedrijf BV

Vitaal vakmanschap

Wensink Automotive BV

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid en talentontwikkeling

Stichting Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie

Boost

Stichting Arbeidsmarkt – en Opleidingsfonds Politie

Anders roosteren

Gemeente Nijmegen en Radboud Universiteit

Positieve psychologie voor statushouders

Gemeente Utrecht i.s.m. Universiteit van Utrecht

Weten wat werkt in Utrecht

Stichting De Wever

Levensfasegerichte Duurzame Inzetbaarheid - Maak werk van jouw balans

Brum design

Naar een toonaangevende organisatie

Arbeidsmarktregio (AMR) Twente: Twents Fonds voor Vakmanschap

Twents Fonds voor Vakmanschap

Gemeente Amsterdam i.s.m. 17 partners

House of Skills

De projecten worden in mei/juni gefilmd door BroekhuizenWirtz volgens de richtlijnen van de RIVM. De tien filmpjes plaatsen we in het najaar online op de speciale ESF-Award stempagina. Op die pagina kan het publiek in oktober 2020 stemmen. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale op 11 november 2020 in Den Haag. De vakjury heeft dit jaar ook een wild card beschikbaar om één van de vijf afvallers naar de finale te sturen. Staatssecretaris Tamara Van Ark reikt de ESF-Award uit.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd!