Jeugd Werkt! Gemeente Den Helder wint de ESF-Award 2019

Vijf ESF-projecten streden woensdag 6 november om de felbegeerde ESF-Award 2019 tijdens het jaarlijkse ESF-event, georganiseerd door Uitvoering Van Beleid. Secretaris-Generaal Loes Mulder reikte namens staatssecretaris Tamara van Ark de ESF-Award uit aan de winnaar: Jeugd Werkt! Gemeente den Helder met ‘Wat je aandacht geeft groeit’.

De prijswinnaar van de ESF-Award 2019 met Secretaris-Generaal  Loes Mulder en Juryvoorzitter en directeur DSU Wilbert van de Griendt

Jeugd Werkt! Gemeente Den Helder, prijswinnaar ESF-Award 2019 met Secretaris-Generaal Loes Mulder en Juryvoorzitter en directeur DSU Wilbert van de Griendt

Jeugd Werkt! Gemeente Den Helder ondersteunt mede dankzij het Europees Sociaal Fonds kwetsbare jongeren om aan het werk te komen en te blijven.

De vakjury werd het ook dit jaar niet makkelijk gemaakt. De vijf ESF-promotiefilmpjes die de finale van de ESF-Award haalden, vormen bij elkaar een mix van thema’s waarvoor het Europees Sociaal Fonds zich inzet. Ieder project hield een overtuigende pitch waarin de resultaten en betekenis van het Europees Sociaal Fonds voor de deelnemers én de projecten goed zichtbaar werden.

Jeugd Werkt! Gemeente Den Helder onderscheidde zich door de bijzondere wijze waarop met kwetsbare jongeren verbinding werd gezocht. Sinds het begin van het project zijn 400 jongeren ondersteund waarvan 80% op weg is geholpen naar een volgende stap. Deelnemer Naomi maakte de sprong van het paard naar de bakkerij waar zij een warm welkom kreeg.

Inspirerend ESF-event
Inspirerend, ontroerend en leerzaam. Enkele reacties van deelnemers aan het ESF-event, dat plaatsvond in de Glazen Zaal in Den Haag.

Jiri Plecity, hoofd Landendesk Benelux en Frankrijk van het DG Employment, Social Affairs and Inclusion, complimenteerde Nederland namens de Europese Commissie voor de wijze waarop Nederland ESF uitvoert en de vele aansprekende voorbeelden waarin ESF het verschil maakt voor die mensen die net dat steuntje extra nodig hebben om te kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. Ook riep hij de aanwezigen op nog meer te communiceren over de inspirerende projecten die worden gesteund met Europees geld.

Aad van Loenen, jongerenambassadeur van de gemeente Den Haag en oud-directeur van Praktijkschool De Einder uit Den haag, hield een persoonlijk en hoopvol verhaal over zijn jarenlange inzet voor kwetsbare jongeren. De kracht van welgemeende aandacht werd hiermee onverwacht het thema van de middag: ‘Wat je aandacht geeft groeit’ is de titel van het winnende ESF-promotiefilmpje.

Secretaris-Generaal Loes Mulder was geraakt door de projecten en de ESF-deelnemers uit de filmpjes. Ze zette Naomi, Klaske, Anneke, Aysal en Shermaine met een warm applaus in de schijnwerpers. Enkele van deze topvrouwen waren in de zaal aanwezig.

Een sfeerimpressie van het ESF-event is beschikbaar op het YouTubekanaal van Uitvoering Van Beleid: https://youtu.be/E1gQxRQPCdY

Daar vind je ook het winnende promotiefilmpje: https://youtu.be/yDT0xDHDFKI

Een foto-impressie van het ESF-event vind je op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/UVBSZW/