Nieuwsbrief Ontwikkeladvies 45 + April 2019

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief over het ontwikkeladvies voor 45-plussers.

Nieuwe gezichten

Misschien heeft u het al gehoord? Camiel Jansen en Henk van der Stelt, vanaf dag één het gezicht van de regeling Ontwikkeladvies 45-plussers, zijn beiden overgestapt naar een nieuw project: Perspectief op Werk. We wensen ze daarbij heel veel succes! Dat betekent nieuwe gezichten. Vanaf nu zullen Harry de Jong en Francisco Corte Real zich namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met deze regeling bezighouden.

Gebruik van de regeling

Vanaf januari 2019 is de regeling opengesteld voor iedereen boven de 45 jaar. Dit heeft geleid tot een flinke stijging. Er zijn van januari tot afgelopen maandag (8 april 2019) inmiddels 5171 aanmeldingen bijgekomen, waarvan ruim 1650 uit de oorspronkelijke doelgroepen. Maar er kan nog meer bij. Onderstaande tabel laat de ontwikkeling zien van de registraties (bij Regioplan, blauwe lijn) en de declaraties (bij UVB, oranje lijn).

Nieuwsbrief Ontwikkeladvies 45-plussers April 2019

Ondanks de toegenomen drukte lukt het tot nu toe nog steeds om declaraties binnen 3 weken af te ronden. En meestal gaat het nog veel sneller.

Ontwikkeladvies in het nieuws

De afgelopen periode is er door verschillende media aandacht besteed aan het Ontwikkeladvies. BNR Nieuwsradio, Radio 5, RTL en de Volkskrant brachten een item.

Bezoek in de regio

Het Ontwikkeladvies is een subsidie. Daarbij hoort ook dat we af en toe checken of de regeling correct wordt uitgevoerd. Bij alle controles, die tot nu toe bij aanvragers (op locatie) zijn gedaan, hebben we geen rare dingen gezien. Zo’n bezoek geeft wel telkens een interessant inkijkje in de uitvoering. En we werden wederom verrast door de mooie verhalen over hoe mensen geholpen zijn om hun eigen pad te ontdekken én te volgen.

Heeft u de nieuwe website al bezocht?

Er is sinds januari een nieuwe website over het Ontwikkeladvies: https://www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies De informatie op deze site wordt geregeld aangevuld en vernieuwd. Neem eens een kijkje en laat u inspireren door de verhalen van deelnemers.

Vragen?

Vragen, opmerkingen, etc., kunt u nog steeds kwijt via onze mailbox: Ontwikkeladvies45plus@minszw.nl