Durf, doe, divers 2019

Voor het ESF-programma Gelijke Kansen en Non Discriminatie (GKND) organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met het campagnebureau BKB komend jaar weer een aantal activiteiten onder de noemer Durf, doe, divers.

Binnen Durf, doe, divers staan klantmanagers, jobcoaches, consulenten werk en accountmanagers bij Arbeidsmarktregio’s en hun leidinggevenden centraal. In 2018 is een begin gemaakt met het opbouwen van een netwerk. In 2019 bouwen we dat netwerk verder uit. We proberen kennisdeling en onderlinge interactie te stimuleren, onder andere via een besloten LinkedIn-groep, korte e-mailupdates en www.durfdoedivers.nl .

Vanaf maart organiseren we bovendien diverse werkbezoeken voor klantmanagers, te beginnen op 7 maart in Den Haag. We praten dan met initiatiefnemers en deelnemers van Sociaal Traject in Perspectief (STiP): een banentraject waarbij zowel langdurig werkzoekenden als hun nieuwe werkgevers intensief begeleid worden. Aanmelden > Aanmelden werkbezoek voor klantmanagers aan STiP op 7 maart .

Het streven is om de komende twee jaar met Durf, doe, divers bij alle AMR’s langs te gaan om het thema GKND te bespreken. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten? Schrijf je in voor de Durf, doe, divers-mail.

Ken je een goed voorbeeld of een mooi praktijkverhaal dat aandacht verdient op de website, tijdens een werkbezoek of bustour? Laat het ons weten via durfdoedivers@minszw.nl.