Gemeente Amsterdam wint ESF-Award 2018 met de Amsterdamse aanpak statushouders

Vijf ESF-projecten streden woensdag 7 november om de felbegeerde ESF-Award 2018 tijdens het jaarlijkse ESF-event, georganiseerd door Uitvoering Van Beleid, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Staatssecretaris Tamara van Ark reikte de ESF-Award uit aan de winnaar van 2018, de Gemeente Amsterdam met de Amsterdamse aanpak statushouders.

De vakjury werd het niet makkelijk gemaakt. De vijf ESF-promotiefilmpjes die de finale van de ESF-Award haalden, vormen bij elkaar een mooie mix van thema’s waarvoor het Europees Sociaal Fonds zich inzet. Ieder project hield een sterke pitch, waarin de resultaten en betekenis van het Europees Sociaal Fonds voor de deelnemers en de projecten goed zichtbaar werden.
Werken met ervaringsdeskundigen, stevige resultaten en goede organisatie van de begeleiding van statushouders door persoonlijke benadering, gaven de doorslag bij de vakjury.

Het winnende ESF-promotiefilmpje is te bekijken op het YouTubekanaal van Uitvoering Van Beleid: https://www.youtube.com/watch?v=jGfM1i6j6x0 .

Binnenkort staat een fotoreportage en video-impressie van het ESF-event 2018 online.

Gemeente Amsterdam wint ESF-Award 2018 met de Amsterdamse aanpak statushouders