60 jaar Europees Sociaal Fonds feestelijk gevierd

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) bestaat 60 jaar. Dat is  woensdag  8 november gevierd! Met prijzen, uitgereikt door staatssecretaris Tamara van Ark (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Het ESF is voor Nederland het belangrijkste Europese fonds voor werkgelegenheidsprojecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Vakjuryprijs ging naar Re-integratie DJI, van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maatschappelijk gezien een belangrijk project voor een moeilijke doelgroep (gedetineerden). De praktische aanpak is mooi en de resultaten zijn duidelijk. De vakjury en de organisatie van  het ESF-event vinden het heel belangrijk dat het laten zien van resultaten en deelnemers aan het woord laten, de ruggengraat vormen van de ESF-Award. Re-integratie DJI is hier goed in geslaagd.

Zaandstad Werkt! won zowel de Publieksprijs als de Presentatieprijs. De gemeente Zaanstad heeft met behulp van ESF-subsidie een trainingstool ontwikkeld, geïnspireerd op Neuro Linguïstisch Programmeren (bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten). Mede dankzij de subsidie is de helft van de deelnemers geholpen aan een baan.

De Aanmoedigingsprijs ging naar ‘About a Jacket’. Een veelbelovend en sprankelend project van Werksaam West Friesland, dat een eervolle vermelding krijgt.

Op het youtubekanaal van het Agentschap SZW is een sfeerimpressie van de ESF Awards 2017 te zien.

Dat ESF werkt, al 60 jaar, is te zien in een filmpje dat naar aanleiding van dit jubileum is gemaakt.

Bekijk alle foto's van het event op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/UVBSZW/