Werkbedrijf Lelystad winnaar ESF award 2016

Op 23 november jl. vond tijdens het ESF event de uitreiking van de ESF award plaats. Van de vijf genomineerden heeft de jury een winnaar gekozen.

Om bijstandcliënten arbeidsfit te maken, wordt uitgebreide ondersteuning geboden in de vorm van coaching, werkervaring en gerichte scholing. Je bent immers veel kansrijker op de arbeidsmarkt als je aan het werk bent. Het Werkbedrijf Lelystad draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt en won hiermee de ESF-Award 2016.

"Begeleiden naar werk is belangrijk, zorgen voor meedoen in de samenleving is minstens zo'n belangrijk doel. Daarom is Werkbedrijf Lelystad een terechte winnaar.", vindt staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Werkbedrijf Lelystad laat zien dat het werkt
‘Werkbedrijf Lelystad kwam als overtuigende winnaar uit de bus. Het mede door hen vormgegeven Lelystad akkoord is een verlengde van het landelijke sociale akkoord waarin tevens alle partners verenigd zijn’, aldus juryvoorzitter Christien Bronda. Het project van Werkbedrijf Lelystad was een van de vijf genomineerden die uit de Facebookwedstrijd naar boven kwamen drijven uit 12 inzendingen. In totaal zijn er meer dan 2.700 stemmen op de inzendingen uitgebracht.
 
Juryvoorzitter Christien Bronda voegde aan de jurykeuze  toe dat de vijf projecten een mooie diversiteit van de verschillende facetten van ESF hebben laten zien. Hierdoor verdienen alle finalisten een grote pluim.
Bekijk de videoimpressie.

winnaar ESF award 2016