Voorregistratie en handleiding projectadministratie Duurzame inzetbaarheid regio's en sectoren beschikbaar

Vanaf 19 september a.s. is het mogelijk om subsidie aan te vragen in het kader van de regeling ESF Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren.

Registreren

U kunt zich nu al registreren als subsidieaanvrager Duurzame Inzetbaarheid regio’s en sectoren. Op deze manier bent u er zeker van dat u direct subsidie kunt aanvragen zodra het tijdvak opengaat.

Uw registratie verloopt via het subsidieportaal van het Agentschap SZW,  www.mijnagentschapszw.nl. Hier maakt u een account aan op naam van uw organisatie. Vervolgens kunt u zich registreren als aanvrager voor de regeling Duurzame Inzetbaarheid regio’s en sectoren. Als u al een account hebt kunt u direct registreren. Wanneer het tijdvak wordt geopend staat het aanvraagformulier dan direct voor u klaar.

Vragen en antwoorden

Het Agentschap SZW heeft een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot de regeling Duurzame Inzetbaarheid regio’s en sectoren. U vindt de vragen en antwoorden op de pagina Uitvoeren en verantwoorden bij deze regeling.

Handleiding projectadministratie (HPA) gepubliceerd

Het Agentschap SZW heeft deze Handleiding Projectadministratie (HPA) uitgegeven om aanvragers van ESF-subsidie te helpen voldoen aan de administratieve regels. In de HPA wordt aangegeven hoe de projectadministratie kan worden ingericht en welk bewijsmateriaal nodig is om de subsidiabiliteit van de kosten aan te tonen.

Voor de HPA geldt het motto ‘comply or explain’. Wanneer u bij het voeren van uw projectadministratie de aanwijzingen in deze handleiding opvolgt (‘comply’), voldoet uw projectadministratie in opzet aan de verplichtingen uit de subsidieregeling. Het staat u vrij om gemotiveerd van deze leidraad af te wijken (explain). In dat geval kunt u het beste hierover vooraf contact opnemen met het Agentschap SZW.