Agentschap SZW behandelt schadeclaims vakantiedagen

Agentschap SZW behandelt namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schadeclaims van werknemers die bij ontslag na langdurige ziekte te weinig vakantiedagen uitbetaald hebben gekregen.

De Hoge Raad heeft op 18 september 2015 geoordeeld dat de Nederlandse Staat aansprakelijk is voor de schade die werknemers hebben geleden (als gevolg van de wetgeving zoals deze gold vóór 1 januari 2012), doordat zij bij ontslag na langdurige ziekte te weinig vakantiedagen uitbetaald hebben gekregen.

Bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn ongeveer 1.300 schadeclaims ingediend. De claims worden op volgorde van de datum van ontvangst van de claim in behandeling genomen door het Agentschap SZW. Nieuwe claims kunnen nog tot 23 november 2016 ingediend worden bij het Agentschap SZW.


Het Agentschap streeft ernaar om alle claims die tot februari 2016 zijn ingediend, voor de zomer inhoudelijk in behandeling genomen te hebben. Dat betekent dat u binnen deze periode een schikkingsvoorstel ontvangt of wanneer dat noodzakelijk is een verzoek om de claim verder aan te vullen.

Meer informatie over ingediende schadeclaims en het indienen van nieuwe schadeclaims vindt u op de pagina over de regeling schadeclaims vakantiedagen.