ESF: 22 miljoen euro voor vitaal houden van werknemer

Bedrijven en instellingen kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 wederom een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Een aanvrager kan de helft van de projectkosten gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal tienduizend euro, op voorwaarde dat het zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Duurzaam inzetbaar

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Bedrijven hebben in het najaar van 2014 ook een aanvraag kunnen indienen voor subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. Er was toen eveneens 22 miljoen euro te verdelen. Ruim tweeduizend bedrijven hebben daaraan meegedaan. Bekijk voorbeeldprojecten van bedrijven die eerder meededen.

Lees voor meer informatie en uitleg de toelichting bij de gewijzigde regeling, rechts op de pagina onder Externe links. De regeling is op 15 juli 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.