Voortgangsrapportage ESF

Na afloop van het eerste jaar van het project moeten aanvragers rapporteren over de voortgang. Artikel A8 van de subsidieregeling ESF schrijft voor dat dit binnen 4 weken na afloop van de eerste 12 maanden van het project moet. Deze rapportage gaat –net als de aanvraag – via het E-portaal Mijn Agentschap.

Het formulier voortgangsrapportage, ook wel tussendeclaratie genoemd, komt in grote lijnen overeen met het aanvraagformulier. De begrote activiteiten, aantallen en kosten zijn in het voortgangsformulier veranderd in gerealiseerde activiteiten, aantallen en kosten. Ook wordt om een prognose gevraagd.

Bij deze voortgangsrapportage moet u daarnaast een drietal verplichte bijlagen toevoegen. Naast inzage in de deelnemende partijen en uitvoerders is er ook een bijlage die gaat over activiteiten en de bijbehorende financiële gegevens. Bekijk de bijlage Financiële voortgangsrapportage

Het is raadzaam om zo vroeg mogelijk kennis te nemen van deze bijlage, zodat u weet hoe uw rapportage er uit moet zien.

Nadat het eerste projectjaar is verstreken worden de stukken zichtbaar in het E-portaal en heeft u toegang tot het formulier en de in te vullen bijlagen. Als er vragen zijn, neem dan contact op met uw accounthouder.