ESF regels prestatieverantwoording standaardprijs BBL verduidelijkt

Voor subsidieontvangers ESF Acties D, Jeugd 1 en Jeugd 2 wordt het eenvoudiger om kosten voor BBL opleidingen aan te tonen.

Naast de loonstrook van de laatste scholingsmaand geldt voortaan ook als bewijsstuk een door het pensioenfonds verstrekt overzicht. Uit dit overzicht moet blijken dat de werknemer in dienst was in de laatste scholingsmaand in het project.

De standaardprijs voor BBL opleidingen geldt voor alle opleidingsinstellingen die volgens de Wet Educatie Beroepsonderwijs een BBL opleiding mogen verzorgen. Het diploma of bewijsstuk kan daarom ook van een ander opleidingsinstituut dan het ROC zijn.

Om te bewijzen dat de deelnemer is geschoold aan de opleidingsinstelling is een formulier “Verklaring opleidingsinstelling deelname BBL-opleiding” ontwikkeld. Dit formulier met toelichting kunt u downloaden via de pagina’s formulieren en sjablonen (onderdeel projectadministratie voeren).

De wijziging van de ESF-regeling gaat in op 1 oktober 2011 en heeft directe werking. De wijziging geldt ook voor lopende projecten die gebruikmaken van de standaardprijs voor BBL opleidingen.