Ranking subsidieaanvragen ESF Actie C 2011 bekend

Op 31 januari 2011sloot het aanvraagtijdvak voor ESF Actie C. In totaal zijn er 245 subsidieaanvragen ingediend voor een totaalbedrag van bijna € 43 miljoen. Het beschikbare budget voor dit tijdvak is € 24 miljoen.

Omdat de aangevraagde subsidie hoger ligt dan het beschikbare budget, is er een ranking uitgevoerd. Het resultaat van de ranking maakt het Agentschap SZW nu bekend.

Ranking

Projecten die nog niet eerder subsidie ontvingen, krijgen voorrang. De resterende aanvragen zijn door het Comité van Experts Actie C beoordeeld aan de hand van kwaliteitscriteria als arbeidsmarktgerichtheid, innovatief gehalte en netwerkgerichtheid. Het advies van het comité is door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overgenomen.

Een aantal subsidieaanvragen scoorde gelijk. Hierdoor zijn ook de overige rankingscriteria (minder toekenningen gaan voor meer toekenningen, VSO gaat voor PRO en datum en tijdstip van volledige aanvragen) betrokken bij het vaststellen van de rangorde.

Op basis van de ranking neemt Het Agentschap SZW 136 projecten in behandeling voor verdere inhoudelijke beoordeling. De overige 109 projecten worden afgewezen. Hiervan zal overigens een klein aantal projecten nog niet definitief worden afgewezen. De inhoudelijke beoordeling van de 136 projecten kan namelijk nog correcties met zich meebrengen. Dit kan ertoe leiden dat meer projecten voor het subsidie in aanmerking komen.