Nieuwe Handleiding projectadministratie ESF

De Handleiding projectadministratie ESF is verbeterd. Naast redactionele verbeteringen is duidelijker aangegeven wanneer een kopie volstaat en wanneer een origineel document in de administratie moet worden opgenomen. De Handleiding is niet gewijzigd. Deze versie is daarom van toepassing op alle lopende projecten.

De belangrijkste verbeteringen op een rij:

  • Voor loonstroken, diploma‚Äôs en certificaten is nu aangegeven dat een kopie voldoende is.
  • Over het vastleggen van het opleidingsniveau van de deelnemers aan een scholingsproject bestond onduidelijkheid. Nu stelt de Handleiding duidelijk dat als er geen sprake is van opscholing naar een hoger niveau, alleen het opleidingsniveau bij de start hoeft te worden vastgelegd. Als de scholing erop is gericht de deelnemer op te scholen, dan moet ook het opleidingsniveau na afloop van het project worden vastgelegd. Zie verder pagina 12 van de Handleiding.
  • Gebruikt de subsidieontvanger de standaardprijs voor BBL-opleidingen, dan hoeft hij geen onderbouwing te geven voor de training on the job