29 oktober Durf, doe, divers-inspiratietour 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Op 29, 30 en 31 oktober organiseren we de Durf, doe, divers-inspiratietour 2019 voor klantmanagers en leidinggevenden bij gemeenten. We gaan met een grote bus langs bij mooie, diverse aanpakken en bevlogen mensen die gelijke kansen op de arbeidsmarkt bevorderen. Onderweg ontmoeten we werknemers, werkgevers, klantmanagers en sociaal ondernemers. We bespreken successen en lessen, uitdagingen en oplossingen om mensen sneller en beter op weg te helpen naar een betaalde baan.

Ondanks dat de economie op volle toeren draait, komen sommige mensen lastig (weer) aan een baan. Hoe langer je thuis zit, hoe lastiger het wordt om het gat in je cv te verklaren. Alleenstaande ouders met schulden krijgen geen toegang tot kinderopvang en komen daardoor niet aan de bak. Statushouders die nog geen Nederlands spreken of mensen in een rolstoel, worden vaak niet voor volwaardig medewerker aangezien. Dit is slechts een greep van obstakels waar werkzoekenden dagelijks mee te maken hebben. Deze obstakels zijn te overbruggen, maar hoe kun je daar als klantmanager of jobcoach aan bijdragen? En hoe ga je om met (onbewuste) vooroordelen, bij werkgevers, collega’s en jezelf?

Route 1: dinsdag 29 oktober - startpunt Rotterdam

Voor iedereen loopt het leven anders en soms kan het zijn dat je op een zijpad raakt of dat je onderweg uitdagende obstakels tegenkomt. Het kan lastig zijn om werk te vinden als je bijvoorbeeld te kampen hebt met schulden, een heftig persoonlijk verleden hebt, in het bezit bent van een strafblad of een alleenstaande ouder bent. Op dinsdag 29 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Rotterdam.

Route 2: woensdag 30 oktober - startpunt Almere

Op de vlucht voor oorlog in eigen land, moet je in een land waar je diploma’s niets waard zijn een nieuw bestaan opbouwen. Of na dertig jaar trouw dienstverband word je opeens ontslagen door je werkgever. Dan is het de kunst jezelf opnieuw uit te vinden. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je dan om met (onbewuste) vooroordelen over bijvoorbeeld leeftijd en afkomst? Op woensdag 30 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Almere.

Route 3: donderdag 31 oktober - startpunt Leeuwarden

Niet iedereen wordt geboren in hetzelfde lichaam. De een is wit en vrouw, de ander zwart en man. Een vrouw kan zich man voelen, en andersom. De een rent maandelijks een marathon, een ander zit in een rolstoel. Niet voor iedereen is het even makkelijk om een leuke baan te vinden, met een werkgever die de juiste omstandigheden biedt en collega’s die je respecteren zoals je bent. Op donderdag 31 oktober gaan we langs bij inspirerende initiatieven en organisaties die mensen in bovenstaande situaties helpen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. We verzamelen om 11.45 uur in Leeuwarden.