Slotconferentie ‘Verder met veiligheidscultuur’ succesvol

De slotconferentie van 29 november, ‘Verder met veiligheidscultuur’ was met 250 deelnemers geslaagd te noemen. De bereikte successen van het Actieplan Arbeidsveiligheid zijn gevierd en goede praktijken zijn gepresenteerd.

Het Actieplan heeft als doel het aantal arbeidsongevallen terug te dringen door concrete gedrags- en cultuurinterventies in bedrijven. De uitgevoerde meting onderstreept het succes van het plan. Bij deelnemende bedrijven aan het Actieplan daalde het aantal ongevallen met 14%. Bij niet deelnemende bedrijven was er sprake van een stijging van 9% van het aantal ongevallen. De secretaris-generaal van het ministerie haalde in zijn opening de vele bereikte successen naar voren. Belangrijk is dat er samen met sectoren en bedrijven een beweging op gang is gebracht om met veiligheidscultuur aan de slag te gaan.

De directeuren van de vijf sectororganisaties waar het Actieplan zich met name op heeft gericht: Arbouw, 5x beter (Metaal), EVO (Logistiek), Gezond Transport, Stigas (Landbouw) en Bedrijfschap Horeca en Catering, hebben verklaard dat zij in hun bedrijfstak de komende tijd zelf verder gaan met het verbeteren van de veiligheidscultuur.

Op het YouTubekanaal van Agentschap SZW is een korte impressie van de slotconferentie te zien.